Meteen naar de inhoud

Een groeimindset hebben hoort bij een helende relatie

Een van de pijlers van een bewuste, helende relatie is dat je een groeimindset moet hebben.

Waarom?

Groei is inherent aan het leven. Alles wat leeft groeit. Een van de kenmerken van Goddelijk Bewustzijn, waaruit ons bestaan is onttrokken, is groei.  Door te groeien en je daar niet tegen te verzetten, voldoe je aan je levensdoel. Alles in de status quo willen houden is je verzetten tegen groei.

Een groeimindset hebben betekent dat je je realiseert dat alles in je leven een kans is om te ontwikkelen en te groeien. 

Hoe doe je dat in je relatie?

In je relatie betekent dit dat je ervan uitgaat dat je kunt leren het beter te doen, een steeds betere versie van jezelf te worden. Niet omdat je niet goed bent zoals je nu bent, maar omdat dat je aard is, omdat dat je voldoening zal geven. 

Je hebt kunnen leren van je ouders en van eerdere relaties en kunnen ontdekken wat wel en niet werkt. Je kunt in je relatie nieuwe manieren uitproberen die wellicht beter werken. 

Je zult merken dat je partner als geen ander in staat is om op jouw knoppen te drukken en jouw pijnpunten te triggeren. 

Daar kun je tegen in het geweer komen, je kunt dat ook als kansen zien om te leren en te groeien en jezelf nog beter te leren kennen. Zo kun je een steeds echtere JOU worden.

Door te communiceren over wat er echt in jou speelt en volkomen eerlijk te zijn kun je samen kijken wat er voor onbewuste patronen en angsten geraakt zijn. Respect voor elkaars proces en de bereidheid echt te luisteren en je te verplaatsen in de ander is eveneens een groeiproces, waardoor je kunt groeien in (Zelf)Liefde.

Zo kun je in een bewuste, helende relatie elkaar helpen groeien. Het is allemaal een kwestie van (groei)mindset.