Meteen naar de inhoud

Genezen door Goddelijke Liefde

De naam Healingbydivinelove voor mijn bedrijf is heel bewust gekozen, al heeft die op het eerste gezicht wellicht weinig te maken met het begeleiden van vrouwen die moeizame en pijnlijke relatie(s) ervaren.

Angst

Echter, een gemeenschappelijk aspect van deze vrouwen en wat ook voor mij gold is gebrek aan eigenwaarde. Je zelfbeeld en eigenwaarde zijn behoorlijk aangetast en vaak weet je niet eens precies meer wie of wat je bent. Je hebt je zo aangepast aan je partner en vaak ook aan de rest van je omgeving, dat je zelf min of meer verdwenen bent.

Hier zit altijd angst achter. Angst om niet goed genoeg te zijn, angst om afgewezen te worden en buiten de groep te vallen.

Liefde

Het tegenovergestelde van angst is Liefde.
Liefde is de motor van het Universum. Alles is eruit ontstaan en alles is ervan doordrenkt.

Diep van binnen weet je dit. Alleen ben je dat ‘weten’ kwijtgeraakt door gebeurtenissen en ervaringen in je leven. Als je codependent of relatieverslaafd bent of bindings- of verlatingsangst hebt, is je idee van liefde vaak verwrongen en is liefde voor jezelf vrijwel niet aanwezig. 

Om te kunnen herstellen is het noodzakelijk jezelf weer te gaan waarderen, liefhebben en op de eerste plek te zetten. Vanuit eigenliefde en zelfwaardering kan een gezondere kijk op partnerliefde ontstaan en op liefde in het algemeen. Dat laatste geldt trouwens voor iedereen. Hoe meer je van jezelf kunt houden en jezelf kunt accepteren, hoe beter je in staat bent anderen werkelijk lief te hebben om wie ze zijn in plaats van om wat ze je (kunnen) geven.

Goddelijke Liefde

Mij heeft het heel erg geholpen te herontdekken hoe Goddelijke Liefde werkt en om te ontdekken of liever, me te herinneren, dat ik echt al helemaal goed ben zoals ik ben, wat wie er ook van vindt. Goddelijke Liefde, waar alles uit ontstaan is en dat alles doordrenkt, is Liefde die vrijlaat, die toelaat, die accepteert en oordeelloos is. 

Als codependent ken je zo’n soort liefde niet. Jij hebt geleerd dat je niet goed genoeg bent en dat ook nooit zal zijn. Het leren over Goddelijke Liefde kan dan heel helpend zijn om te ontdekken dat je wel degelijk liefde waard bent en sterker nog, in wezen Liefde bent.

Abstract of werkelijk?

Nu vond ik dat in het begin allemaal nogal abstract en ver van mijn bed. Ik kon me er niet veel bij voorstellen. Naarmate ik er echter meer over las en ging toepassen wat er werd aanbevolen, ging ik het steeds meer ervaren. Ik ging dagelijks mediteren en leerde me afstemmen op mijn innerlijk weten (wat de connectie is met Goddelijke Liefde). Ik begon echt om hulp te vragen en te ervaren dat ik die ook daadwerkelijk kreeg.

Ik merkte hoe het ervaren van die Liefde en het steeds meer ook mezelf gaan waarderen effect hadden op mijn relatie. Er ontstond steeds meer gelijkwaardigheid, er werd naar me geluisterd, ik voelde me niet meer meteen schuldig bij disharmonie, ik durfde uiten wat ik echt voelde.

Goddelijke Liefde geneest.

Ik ontdekte dat liefde inderdaad alle wonden, fysieke, mentale, emotionele en psychische kan helen als je ervoor open staat en het toelaat en dat is voor mij de inspiratie geworden voor de naam van mijn praktijk. 

Er is immers nog nooit iets genezen door angst en alle aanverwante gevoelens zoals haat, woede, onzekerheid, twijfel, kritiek, bezorgdheid. Deze zorgen er juist voor dat je je ongelukkig en gestrest gaat voelen. En dat heeft weer negatieve gevolgen voor je welbevinden, je handelen en je fysieke gezondheid. 

Wanneer je vanuit liefde en vertrouwen gaat leven, wordt het hele leven lichter, makkelijker. Kijk maar eens hoe je je voelt als je blij bent, of verliefd. Dan ga je veel makkelijker om met uitdagingen of met kritiek. Je bent aardiger en het leven lijkt ineens veel lichter, vrolijker. 

Je relatie genezen door Liefde

Wanneer je je relatie met jezelf en je partner wilt verbeteren, dan kan dat dus alleen door Liefde.
Genezen door Liefde betekent:

 • Mildheid voor jezelf en je partner.
 • Begrip voor jezelf en je partner.
 • Acceptatie van jezelf en je partner.
 • Liefdevol omgaan met de pijn en het verdriet dat je voelt om je relatie.
 • Jezelf koesteren en geven wat je nodig hebt.
 • Al je emoties en gevoelens toelaten en erkennen.
 • Goed zorgen voor jezelf.
 • Je zelfkritiek laten varen. 
 • Opbouwend en liefdevol tegen jezelf en je partner praten.
 • Aandacht en zorg hebben voor jezelf en je partner.

Het vraagt ook een andere kijk op jezelf, je relatie en het leven. Ons leven nu is voornamelijk gebaseerd op angst en het vasthouden waarvan je denkt dat het je veiligheid en comfort biedt en het afstoten en afwijzen van dat wat jouw veiligheid en comfort lijkt te bedreigen. Je denkt voornamelijk in goed en fout.

Gaan leven vanuit Goddelijke Liefde gaat uit van vertrouwen en verbinding met jezelf, met jouw Goddelijke Bron, met je partner en met de wereld. Het gaat uit van oordoelloosheid. Dat ben je niet gewend en zul je moeten leren. Dat kun je alleen leren door je weer te verbinden met dat deel van jou dat WEET hoe vanuit Liefde te leven.   

Hoe herstel je die verbinding?

Die connectie kun je weer herstellen door o.a.:

 • Dagelijks een stilte meditatie te doen om contact te maken met jouw Goddelijke Zelf.
 • Mindfullness te beoefenen.
 • te leren luisteren naar de signalen van je lichaam.
 • Je innerlijke Gids Systeem te leren herkennen en gebruiken
 • Je intuïtie te volgen.
 • Je te verdiepen in de Universele Waarheid en jouw diepere Waarheid te herontdekken.

Ik heb ontdekt dat die connectie en het leven vanuit de Universele Wetmatigheden heel essentieel zijn om je doel, een liefdevolle relatie met jezelf en je partner creëren, te bereiken.

Het herstellen van je innerlijke connectie met die Goddelijke Liefde maakt dan ook onderdeel uit van het traject dat ik aanbied. In mijn ervaring is dat de beste basis die je voor genezing kunt hebben.

Spreekt dit je aan en zou je graag meer willen weten over mijn aanpak en of die bij jou past, stuur dan een reactie op dit artikel met je vraag of, als je liever een persoonlijk gesprek wilt, maak een afspraak voor een gratis verkenningsgesprek waarbij we samen kijken waar je tegenaan loopt en hoe ik je kan helpen om de volgende stap te zetten.