Meteen naar de inhoud

Ik ben helemaal okay! YES!

Ben je codependent dan vind je het vaak moeilijk om complimenten te aanvaarden en al helemaal moeilijk te geloven dat er iemand van je kan houden. Je houdt immers niet van jezelf! Hoe kan iemand van je houden als je niet goed genoeg bent, niets waard bent, er niet had moeten zijn?

Selectief luisteren

Je luistert selectief. Complimenten wimpel je weg. 

“Oh, dat stelt niets voor”, 

“Het mag geen naam hebben”, 

“Iedereen zou dat gedaan hebben.”

“Het is niet veel bijzonders hoor.”

Kritiek komt echter levensgroot binnen en kan je dagen bezig houden. Het bevestigt immers het idee dat je al hebt van jezelf. En je gelooft dat er pas van je gehouden kan worden als je perfect bent op alle gebieden. En dat is…NOOIT. 

Het beeld van jezelf wordt daarmee steeds onrealistischer en negatiever.

Eigenliefde

Wat hier nodig is, is een gezonde dosis eigenliefde. Het gaan leren zien van je eigenwaarde. Want wat wie dan ook inclusief jijzelf ooit tegen je heeft gezegd, jij BENT waardevol, nodig en gewenst hier, precies zoals je bent.

Als je dat niet ervaart, als je voortdurend kritiek op jezelf hebt, als je complimenten niet kan aannemen of niet gelooft, als je je niet kunt voorstellen dat iemand echt van je houdt, dan ben je kwijt wie je werkelijk bent.

Laat dat niet langer je leven verpesten. Het is NIET WAAR!

Gun het jezelf om al die valse aannames over jezelf achter je te laten en de waarheid te gaan zien over jezelf. 

De Universele Waarheid over jou

Mij heeft het lezen en leren over Universele Waarheden heel erg geholpen.  Die Waarheid leert je dat je:

  • al voltooid, heel en compleet bent, precies zoals je nu bent. 
  • niet schuldig bent, je hebt je alleen vergist en bepaalde zaken op een onhandige manier geïnterpreteerd.
  • niet beter hoeft te worden dan je bent. Je mag wel jezelf liefhebben zoals je bent, met al je eigenschappen, aardigheden en eigenaardigheden.

Dat zal heel je ervaring van jezelf en het leven veranderen.

En dat zal een positieve invloed hebben op alles en iedereen om je heen.

Superbelangrijk!

Die acceptatie van jezelf is een van de belangrijkste dingen waar je je in je leven mee kunt bezig houden, want het zal de wereld veranderen. Dat klinkt wellicht hoogdravend en toch is het zo.

Ook al heb je je volledig aangepast aan je partner, kamp je met relatieverslaving, bindings-of verlatingsangst, er is ongetwijfeld een moment in je leven geweest waarin je echt van binnenuit gelukkig en blij was.

Als je dat moment terug haalt, kun je dan voelen hoe ontspannen je was, hoe je straalde, hoe je de hele wereld wel kon omarmen, hoe niets je op dat moment van je stuk kon brengen?

Dat is wat volledige acceptatie van jezelf met je kan doen. 

En je hebt vast ook weleens ervaren hoe heerlijk het is om in de nabijheid van mensen te zijn die ontspannen, blij en gelukkig zijn. Dat kun jij ook zijn als je je oordelen over jezelf en je kritiek op alles wat je doet durft loslaten en anders naar jezelf durft te gaan kijken.

Onderweg

Nee, dat gaat niet zonder slag of stoot, daar moet je heus wel wat voor doen.

Zelfonderzoek, oude angstpatronen onderzoeken en loslaten, emoties en gevoelens toe durven laten, nee durven zeggen, je wensen durven uiten, opkomen voor jezelf. Allemaal dingen die je waarschijnlijk nu nog moeilijk vindt en uit de weg gaat. Maar het is zo de moeite waard en, vanuit het grote geheel, het Universum gezien, is het het beste wat je in je leven kunt doen. 

Hoe mooi is dat!

Er is dus geen geldig excuus, behalve angst, om jezelf niet te gaan omarmen en alle obstakels die eigenliefde in de weg staan op te ruimen. En zoals bekend is angst een slechte raadgever!

PS. Als je een begin wilt maken met anders naar jezelf en de wereld te kijken, kan het behulpzaam zijn om met de wekelijkse gratis online bijeenkomsten van Attitudinal Healing mee te doen. Nieuwsgierig wat het is? Kijk hier voor meer informatie.