Meteen naar de inhoud

Is jouw relatie een zeepbel?

Is jouw relatie een zeepbel?
Kan hij elk moment uit elkaar spatten?

  • Loop jij voortdurend op je tenen?
  • Doe je je uiterste best om je relatie ‘goed’ te houden?
  • Ga je voorbij aan je eigen verlangens en behoeften om het je partner zo naar de zin te maken dat hij bij je blijft en jou lief blijft vinden?
  • Doe je er alles aan om de harmonie te bewaren?
  • Vraag jij zo min mogelijk en geef je heel veel?
  • Pas jij je volledig aan je partner aan?

Dan is jouw relatie een zeepbel die elk moment uit elkaar kan spatten. Hoe voorzichtig je ook bent, de zeepbel wordt steeds groter en steeds kwetsbaarder tot hij klapt.

Je relatie is niet gebouwd op een stevig fundament van gelijkwaardigheid, wederzijds respect en openheid.

Instabiel

Als je zo je best moet doen in je relatie en zo voorbijgaat aan jouw eigen wensen en behoeften, is jouw relatie zo’n zeepbel. 
Je kunt dit lang volhouden maar het gaat je een keer opbreken.

Onvrede

Jouw innerlijk weet namelijk dat het niet klopt en gaat protesteren. Het wil dat jij jouw leven gaat leiden. Het leven waarvoor jij hier gekomen bent. Het wil dat jij aandacht besteedt aan jouw eigen behoeften, emoties en verlangens. En het gaat steeds harder protesteren. Als gevolg ga je steeds meer onvrede en stress ervaren, want het lijkt nooit genoeg wat je doet en het levert je nooit die erkenning, waardering en liefde op die je hoopt te krijgen.

SPLASH!

En op een gegeven moment klapt de zeepbel uit elkaar en is er niets meer.
Omdat JIJ dan weg bent. 

Jij weet uiteindelijk niet meer wie je bent, wat je wilt en hoe je je leven zonder partner moet leiden. Dat is geen enkele relatie waard. Want jij bent niet bedoeld om een kloon van je partner te worden en zelf te verdwijnen.

Jij bent hier om jouw eigen Zelf te zijn en jouw eigen plek in te nemen. 

Reflecteer eens een moment op de basis van jouw relatie. Is het een stevige voetbal? Of lijkt het toch wel erg op die zeepbel die elk moment uit elkaar kan spatten?

Herken je jouw relatie en zou je graag hulp willen bij het ontdekken wat voor jou nodig is om die basis te verstevigen? Aarzel dan niet een GRATIS vrijblijvend verkenningsgesprek aan te vragen waarin ik samen met jou meekijk.