Meteen naar de inhoud

Jij bent helemaal okay!

Jij bent helemaal okay zoals je bent

Iedereen die je iets anders wil wijsmaken door hun woorden of gedrag naar jou of hun reactie op jou heeft het mis. Het is een van de eerste dingen die ik je aanreik als je bij mij komt omdat je vastzit in een relatie waarin je je niet gehoord en gezien voelt. En het is een belangrijke, aangezien je waarschijnlijk een sterke neiging hebt niet naar jezelf te luisteren en jezelf niet voldoende te zien en op waarde te schatten.

En dat mag je leren

Jij kan en moet niet anders zijn dan je bent, anders was je dat wel geweest. Alle ervaringen die je hebt gehad en reacties die je daarop hebt gegeven hebben je gemaakt tot wie je nu bent en dat is logisch en precies zoals het moet zijn.

Wil dat zeggen dat je niets hoeft te veranderen?

Klopt, je hoeft niets te veranderen, behalve de waarheid dat je al helemaal okay bent, inclusief alle eigenschappen en gedragingen die je nu nog afkeurt in jezelf, in je hart te sluiten en ernaar te leven. Dat heet zelfliefde.

Groeien

En dan kun je kijken waar je zou willen groeien. Welke ervaring heb je nu genoeg ervaren en wil je niet meer en wat is ervoor nodig om die ervaring niet meer aan te trekken in je leven? Dan kun je eens gaan kijken naar al die overtuigingen die je hebt over jezelf die maken dat je een relatie aantrekt waarin je niet jezelf kunt zijn.

Dat is een hele andere benadering dan ‘ik ben nu niet goed genoeg en moet mezelf verbeteren.’ Bullshit. Er is niks mis met jou. Vanuit dat uitgangspunt gaan we aan de slag.

Waar vind jij nog dat je niet goed genoeg bent?