Meteen naar de inhoud

Kijken vanuit een ander perspectief naar jezelf

Ik moest anders worden, beter.
Zoals ik was voldeed niet in mijn ogen.
Voortdurend werkte ik aan zelfverbetering in de hoop de persoon te worden die ik meende te moeten zijn.

Ik voelde me een hopeloos geval want het lukte me niet. Er was altijd wel iets wat ik niet goed deed of wat niet goed uitpakte.
Alles ging onder de microscoop en werd door mij bekritiseerd.
Het gevoel niet goed genoeg te zijn en niet te kunnen voldoen aan het plaatje dat ik in mijn hoofd had over hoe ik hoorde te zijn, maakte me vaak moedeloos en verdrietig en het leven voelde moeilijk en zwaar.

De verandering in perspectief

Er zijn twee inzichten die mij hier werkelijk overheen hebben getild.
Beide hebben te maken met een verandering in mijn Godsbeeld.
Onbewust geloofde ik nog steeds, met mijn Christelijke achtergrond, dat ik zondig was en God als een soort oordelende persoon vanuit de hemel op mij neerkeek en zou vinden dat ik niet voldeed en me daarvoor zou straffen.

Ik ben okay

Toen ik me ben gaan verdiepen in de Universele Waarheid ontstond een heel ander beeld.
Het beeld van een liefdevol, intelligent Bewustzijn waaruit alles is ontstaan en dat in alles aanwezig is en alles verzorgt, ondersteunt, beschermt en voorziet van wat er nodig is. Het besef dat ik daar deel van uit maak en dat ik in werkelijkheid volmaakt ben naar het beeld van deze liefdevolle intelligentie en dat dat nooit zal veranderen heeft een omslag in mijn denken over mezelf veroorzaakt. Deze waarheid omarmen is levensveranderend voor mij geweest.

Alles is zoals het moet zijn

Het tweede was de realisatie dat ik hier ben om te ervaren hoe het is om in een wereld te leven waarin we afgescheiden van elkaar lijken te zijn en te ontdekken wat werkt en wat niet en dat er geen schuld bestaat, slechts leren en ontdekken. Ik heb dus niets fout gedaan en kan ook nooit iets fout doen. Ik kan hooguit vergissingen maken. Ik hoef me dus niet schuldig te voelen of te schamen of niet goed genoeg te vinden.

Het besef dat hoe en waar ik nu ben precies is hoe het moet zijn door alle ervaringen die ik heb gehad en door alle keuzes die ik heb gemaakt en dat dat helemaal okay is was ook levensveranderend voor mij. Ik heb niets fout gedaan, ik heb slechts ervaren en ontdekt wat wel en niet werkt voor mij.

Nog steeds als ik dit opschrijf, voel ik de opluchting daarvan. Ik doe niets fout, ik mag mijn weg vinden en telkens opnieuw kiezen of ik wil blijven doen wat ik altijd heb gedaan of dat het tijd is om een nieuwe ervaring te creëren. Zonder schuldgevoel, zonder ‘ik heb het eerder fout gedaan.’  Het voelt compleet anders dan willen veranderen omdat ik nu niet goed genoeg bent.

Het is een boodschap die ik graag uitdraag omdat het je hele perspectief op je leven en je ervaring van het leven kan veranderen. Het heeft in elk geval mijn ervaring van mezelf en het leven compleet veranderd.

Inspiratie

Voor mij zijn de onderstaande boeken (en boeken over deze boeken) hierbij heel behulpzaam geweest.
Een Cursus in Wonderen
Een Cursus van Liefde
The way of Mastery deel 1/3 (Op YouTube zijn alle hoofdstukken te beluisteren, wel alleen in het Engels
, de boeken zijn, eveneens nog alleen in het Engels te bestellen)
Christus keert terug, spreekt zijn waarheid deel 1 (7 brieven)en 2 (17 artikelen) (Beide delen zijn op Internet te lezen en ook in boekvorm op dezelfde site te bestellen)


Heb je hier vragen over of wil je hier graag een keer over praten, aarzel niet contact met me op te nemen.