Meteen naar de inhoud

Kruimels rapen

‘Het valt wel mee hoor, hij heeft af en toe een bord voor zijn kop en begrijpt niet waarom hij me kwetst met zijn gedrag, maar hij kan ook heel lief zijn hoor.’

Vandeweek had ze nog tegen me gezegd dat ze er helemaal klaar mee was, dat voortdurende onbegrip en totaal geen gevoel voor haar kant van het verhaal. “Wat doe je nou moeilijk de hele tijd, ik heb dit nu nodig, dat begrijp je toch wel”, was zijn standaardzin en het dreef haar tot waanzin.

De dag erna was hij heel lief voor haar geweest en had een bos bloemen meegenomen. Niet als excuus, maar gewoon omdat ze zo lief was. En dus was haar reactie nu, “Het valt wel mee hoor, we hebben het eigenlijk best goed samen.”

Het woord ‘eigenlijk’ zegt eigenlijk al genoeg.

Kruimels rapen

Ik herken mezelf. Zo dankbaar zijn met de kruimels die me werden toegeworpen, terwijl de relatie 80% van de tijd gewoon pijnlijk was, ik niet echt gehoord of gezien werd, er weinig tot geen begrip was voor mijn beleving. 

Maar ik begreep het allemaal zo goed en ik kon me zo goed inleven in die ander dat ik het heel logisch vond dat hij mij opzij schoof ter wille van zijn eigen genoegens. De gevoelens van teleurstelling dat ik het nu al op zoveel manieren had proberen duidelijk te maken wat het met mij deed en het gewoon niet leek aan te komen duwde ik weg. ‘Het zal wel aan mij liggen, ik doe moeilijk en gun hem ook niets. En hij is toch eigenlijk een goeie vent.’

Ontkenning

Ik zie dat zij hetzelfde doet en dat het niet in haar opkomt dat er voor een goede relatie effort van twee kanten nodig is, niet alleen van haar kant. En ze wil het ook niet horen, want dat doet nog meer pijn dan haar kop in het zand steken. Want hij is immers de liefde van haar leven. 

Maar ondertussen knaagt het, steeds meer en ik weet dat er een moment komt waarop ze het niet meer verdraagt en dan ben ik er voor haar.

Ik ben er voor wie het niet meer verdraagt om steeds maar te geven in de relatie en weinig tot niets terug te krijgen en die het echt anders wil. Op mijn website vind je alle mogelijkheden waarop ik je kan ondersteunen