Meteen naar de inhoud

Oorlog en Vrede in jezelf

Het is 3 mei. Dit weekend is het dodenherdenking en bevrijdingsdag.
Voor mij een aanleiding iets met je te delen wat mij na aan het hart ligt.
Het is een van de redenen waarom ik dit werk doe.

Ondanks al ons streven naar vrede worden er nog steeds oorlogen gevoerd met veel onnodige doden, leed, verdriet, trauma en angst tot gevolg. Hoe komt het toch dat we daar geen eind aan kunnen maken? Staan we werkelijk machteloos?

Ik geloof het niet. Ik weet dat alles is verbonden met elkaar en dat wij de scheppers zijn van onze werkelijkheid door onze collectieve en persoonlijke overtuigingen, gedachten en handelingen. We leven vanuit angst in plaats van vanuit liefde. Die angsten manifesteren zich in je werkelijkheid. Dat is een wetmatigheid waar niet aan te ontkomen valt.

Maar het is niet zo dat jij machteloos staat. Jij kan een grote bijdrage leveren aan wereldvrede door aan ware vrede in jezelf en in je relatie(s) te werken. Jij hebt de macht in je om iets te veranderen. En dat begint in jezelf.


Wereldvrede begint in jezelf.

Hoewel je wellicht het idee hebt dat je heel liefdevol bent en vriendelijk, is dat vaak maar een deel van de waarheid.
Ook in jou woedt er waarschijnlijk een oorlog. Een oorlog tegen alle emoties, pijnlijke herinneringen, en ervaringen die je niet wenst te voelen. Je doet er alles aan om die te ontkennen, weg te stoppen, te negeren, te overschreeuwen.

Dat doe je door die gevoelens buiten jezelf te plaatsen en op anderen te projecteren. Je partner is vaak de eerste die het moet ontgelden. Je oordeelt, hebt verwachtingen, ergert je, manipuleert, maakt ruzie, bent boos, voelt je miskend, niet gehoord, niet gewaardeerd. Allemaal een gevolg van het onderdrukken van wat er werkelijk in je leeft.
Je partner krijgt de schuld van wat jij niet wilt zien.

Oorzaak en gevolg

Er is een belangrijke wetmatigheid in onze wereld waaraan alles onderhevig is en dat is: Je oogst wat je zaait en waar je bang voor bent zal zich manifesteren in je leven. Wat jij niet wilt zien, is er wel en zal zichtbaar worden in jouw ervaringen en de situaties die je in je leven aantrekt. Zolang jij delen van jezelf ontkent, zul je die in je relatie terug gespiegeld zien. Daar is geen ontkomen aan. 

Zolang ieder mens dat doet, zal zich dat ook blijven uiten in het wereldgebeuren. Daar zie je onze innerlijke oorlogen, de machtsstrijd, het onbegrip, de verwachtingen in het groot gereflecteerd.

Als eenling kun je je daar heel onmachtig onder voelen, maar dat ben je niet!

Jij kunt echt meewerken aan vrede in de wereld door te werken aan vrede in jezelf!

Dat begint met erkenning van al die delen van jouzelf die je nu ontkent en zelfonderzoek te doen. Wat hebben ze je te vertellen?

Ben je geërgerd door het gedrag van je partner?
Kijk in jezelf waarom. Onderzoek jouw overtuigingen, behoeften en verlangens en ontdek waarom je hem niet kan laten zijn zoals hij is. Hoe vervelend ook, de oplossing ligt altijd in jou, niet in het feit dat hij moet veranderen.
De mooie kant daarvan is, dat jij dus de macht hebt om dingen te veranderen en dat je niet hoeft af te wachten tot je partner verandert of tot situaties veranderen.

Krijg je niet de waardering die je verlangt?
Kijk in jezelf of je jezelf wel voldoende waardeert.
Zorg je goed voor jezelf, hou je van jezelf of vind je dat er nog heel veel aan jezelf moet veranderen?
Ook dat zie je weerspiegeld in je relatie.

Zelfonderzoek en steeds weer kijken naar waar het vandaan komt geeft je oneindig veel inzicht in jezelf.
Door al die overtuigingen en emoties die je nu in de weg zitten aan te kijken, te (laten) transformeren en liefdevollere opvattingen over jezelf, je partner en anderen te omarmen zul je niet alleen meer geluk, vrede en liefde voor jezelf ervaren, maar ook voor je partner en dierbaren én voor de wereld in zijn geheel.

Dit hoef je niet alleen te doen.

Je hebt een machtige bondgenoot in jouw Bron van Bestaan, God, het Universum. Dit is pure, onvoorwaardelijke Liefdevolle Intelligentie. Dit is waar jij uit bent voortgekomen en wat jij in wezen bent. Het weet hoe vrede kan worden bereikt en heeft een totaaloverzicht over alles. Jij kunt daar contact mee maken en ermee samenwerken.

Wanneer je leert naar je intuïtie en je innerlijke stem te luisteren en je Innerlijke Gids te volgen, zul je liefdevollere keuzes voor jezelf en anderen gaan maken. Jij bent immers voortgekomen uit Onvoorwaardelijke Liefde en diep in jou weet je wat dat betekent.

Stil worden door meditatie en mindfulness geeft je daar toegang toe.
Je verbinden met jouw Goddelijke Bron zal wegen voor je openen die je nu nog niet voor mogelijk houdt.
In dit artikel vertel ik je hoe die verbinding jou kan helpen helen.

Daarnaast heb je nog andere hulpbronnen meegekregen die jou aanwijzingen geven wat er nodig is om meer vrede, liefde en geluk te manifesteren in je leven en meer vanuit je essentie, die Onvoorwaardelijke Liefde is, te leven.
Die hulpbronnen zijn jouw lichaam en jouw emoties

Jouw lichaam is een communicatiemiddel.

Het geeft jou perfect aan welke gedachten die je hebt over jezelf en anderen waar zijn voor jou en welke niet.
Het is de communicatie tussen jou en jouw Bron van Bestaan. Het is wat te uitgebreid voor dit artikel, maar als je meer wilt weten kun je hier meer lezen over dat Innerlijke Gids Systeem dat jij tot je beschikking hebt.

Samenvattend kun je zeggen dat gedachten waardoor je op een of andere manier verkrampt in het gebied tussen je keel en je navel een aanwijzing zijn dat de gedachten die je op dat moment hebt je wegleiden van het pad dat jou naar jouw Bron, naar innerlijke vrede, liefde en geluk brengt. Wanneer je ontspanning en een opengaand gevoel hebt in dat gebied, heb je gedachten die je in de richting van jouw Ware Zelf, innerlijke vrede en geluk brengen. 

Je emoties zijn een communicatiemiddel.

Alle emoties die jou een naar gevoel geven, van haat, verdriet, onzekerheid, twijfel tot somberheid vertellen je dat er iets niet klopt in je denken, handelen en/of overtuigingen. Dat je niet bent afgestemd op jouw Waarheid.

Gevoelens van dankbaarheid, vreugde, liefde, zorgzaamheid, compassie, mededogen, vertrouwen, vrede vertellen je dat je op het juiste spoor bent voor jou. Ik heb hier al veel artikelen over geschreven. Onderaan dit blog geef ik je diverse links daarnaartoe die je meer inzicht kunnen geven in hoe emoties een rol spelen in je leven en je relatie en welke invloed emotionele verwaarlozing in je jeugd kan hebben op hoe je nu met emoties omgaat.

Het belang van vergeving

Vergeving kan jou helpen om vrede met je verleden te krijgen en om pijnlijke ervaringen los te laten.
Het betekent niet dat je goed praat wat voor jou fout was, maar wel dat je beseft dat de ander vanuit diens kijk op de wereld, diens angsten en overlevingsmechanismen, deed wat hij deed omdat hij niet anders kon. Het gaat om het besef dat als jij in de schoenen van die ander zou staan met diens geschiedenis, je hetzelfde zou hebben gedaan. Dat zal je bevrijden van heel veel ballast en zal je mildheid, compassie en mededogen geven.

Datzelfde geldt ook voor jou. Vergeef jezelf, want ook jij hebt altijd gedaan wat je op dat moment kon.
Wellicht zou je nu dingen anders aanpakken en oplossen, maar toen kon je dat niet en heb je naar beste kunnen gehandeld. En dat was niet fout en je bent niet schuldig.
In dit artikel kun je meer lezen over vergeving.

Verdiep je in de waarheid achter de waarheid

Werkelijk vrede vinden in en met jezelf en met de wereld om je heen vraagt een andere kijk op het leven.
Leren kijken vanuit de Onvoorwaardelijke Liefde die jij bent zal je enorm helpen om al die onderdrukte gevoelens en emoties los te laten en begrip en compassie te krijgen voor de mensen om je heen. Je gaat ook beter begrijpen waarom de wereld is zoals hij is en het zal je helpen om minder angstig te zijn. Ik verdiep mij hier al heel lang in en heb veel gelezen en toegepast. Voor mij is er wel een boek dat er uitspringt omdat het zo duidelijk uitlegt hoe onze wereld functioneert en wat jij kunt doen om de neerwaartse spiraal die nu gaande is om te buigen. Het is op internet te vinden en bestaat uit 7 brieven en 17 artikelen. Het is ook als boek te bestellen via dezelfde site.

Mijn passie en hoop voor jou en de wereld

Ik weet dat we niet machteloos staan om vrede te bereiken en dat we dat in eigen hand hebben.
En tegelijk weet ik dat daar een omslag in denken voor nodig is, zelfliefde en verbinding met jouw Goddelijke Bron.
Het is mijn passie daaraan een steentje bij te dragen door jou op weg te helpen om blokkades die jou tegenhouden een liefdevolle relatie met jezelf en je partner te onderhouden te helen en om die connectie met jouw Bron van Bestaan weer op te bouwen.

Alle dingen die ik hierboven heb genoemd helpen daarbij. Het is mijn hoop en diepste wens dat je iets hiervan gaat oppakken zodat ook jij kan gaan bijdragen aan zowel je eigen levensgeluk als aan dat van je partner, je omgeving en breder gezien, wereldvrede.

Ik geloof dat dit kan en als jij dat ook gelooft en daar hulp bij wilt, aarzel niet om contact op te nemen voor een gratis vrijblijvend verkenningsgesprek om samen te kijken waar je behoefte ligt en wat ik voor je zou kunnen betekenen. Je kunt uiteraard ook je vragen per mail stellen via dezelfde pagina. Ik beantwoord ze graag.

Links naar artikelen over emoties

In dit blog kun je meer lezen over jouw emoties en waarom je ermee omgaat zoals je doet.
Hier kun je meer lezen over misinterpretaties en misvattingen over emoties.
Wat je kunt doen als je in je emoties dreigt te verdrinken vind je hier.
Over het effect van je emoties op je relatie en hoe je hier beter mee kunt omgaan lees je hier.
Meer informatie over de oorzaken van emotionele verwaarlozing vind je hier.
En wat je daaraan kunt doen vind je hier.