Meteen naar de inhoud

 • Je bent voortdurend gericht op het geluk van je partner en cijfert jezelf weg.
 • Je weet precies wat hij nodig heeft, maar niet zo goed (meer) wat jij nodig hebt.
 • ‘Nee’ zeggen of ‘Nu is het genoeg’ vind je heel lastig en je verlegt voortdurend je grenzen.
 • Je twijfelt aan jezelf als je geen goedkeuring of bevestiging van je partner krijgt en voelt je schuldig als het lijkt of je hem teleurstelt.
 • Je gelooft dat je een partner nodig hebt om gelukkig te zijn en alleen zijn vind je vreselijk.
 • Je bent geneigd partners aan te trekken die emotioneel onbereikbaar zijn, een probleem hebben (wat jij wel voor ze zal oplossen) of gebonden zijn.
 • Je lijkt zeker en vol zelfvertrouwen aan de buitenkant maar vanbinnen voel je je onzeker, bang, eenzaam en ongelukkig.

Het kan heel pijnlijk zijn om in zo’n relatie te zitten. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd om het te veranderen. Je hebt je wellicht al regelmatig voorgenomen om voor jezelf op te komen en op het cruciale moment lukt dat dan toch niet of komt het er zo onzeker uit dat het helemaal niet overkomt of ben je na het eerste weerwoord alweer terug gekropen in je schulp.
Je neemt je voor tijd voor jezelf te maken en als er dan wat van je wordt gevraagd, zet je dit toch weer opzij omdat je weet dat je je schuldig zult voelen als je niet op het verzoek ingaat en dat wil je ook niet.
Je wilt stoppen met nadenken over je relatie en binnen twee minuten merk je dat je er toch weer mee bezig bent, misschien zelfs wel zo dat het je werk beïnvloedt.
Je hebt wellicht al geprobeerd je partner te veranderen, wat misschien even leek te werken, maar al gauw was alles weer bij het oude.

En toch…

Daar kunnen een aantal redenen voor zijn, die bijna allemaal te maken hebben met wat je hebt geleerd en ervaren in je jeugd. Vanaf dat je in de buik van je moeder zit ga je ontdekken en leren over jezelf en over hoe relaties werken.
De boodschappen die je krijgt als baby, kind, jongere kunnen je bepaalde ideeën over jezelf geven.
Als er om welke reden ook bijvoorbeeld in je jeugd geen aandacht voor je was, dan kun je daaruit onbewust de conclusie hebben getrokken dat jij niet belangrijk bent. Dan is het heel logisch dat je jezelf in je partnerrelaties ook niet belangrijk vindt.
Of als je niet hebt geleerd dat je mag laten zien dat iets je pijn doet, dan is het heel begrijpelijk dat je dat in je relaties ook niet laat zien.
Zonder het in de gaten te hebben ga je daar ook naar leven in je relaties.
En zonder dat bewust te doen, trek je dan partners aan die daarbij passen en je daarin, ook weer onbewust van hun kant, laten merken dat je gelijk hebt.

 • Als jij ontdekt wat je in je jeugd allemaal geleerd hebt over jezelf en relaties en hoe dat je relaties nu beïnvloedt, kun je dat gaan veranderen. Daardoor zal je relatie kunnen veranderen of je zult een gezondere relatie aan gaan trekken.
 • In onze wereld gelden een aantal onzichtbare wetmatigheden aan welke alles onderhevig is. Als je deze kent en begrijpt en ziet hoe ze in jouw relatie werken, kun je hier bewust gebruik van maken om dingen te veranderen.
 • Het is ook nodig dat je ontdekt wie je werkelijk bent en dat je belangrijk bent. En dat je dat ook echt voelt tot in je tenen.
 • Je moet ook leren niet meer emotioneel afhankelijk te zijn van je partner maar jezelf te geven wat je nodig hebt en op een gezonde manier te leren omgaan met je angsten, paniek, verdriet en pijn, zodat ze je niet meer overspoelen.
 • Je moet weer leren voelen wat jij wel en niet wilt en die grenzen leren aangeven en bewaken.
 • Het weer leren herkennen en volgen van je innerlijke kompas zal je helpen betere keuzes te maken en dichter bij jezelf te blijven.
 • Een liefdevolle, gelijkwaardige relatie vraagt ook dat je actief kunt luisteren en open kunt communiceren, zodat je werkelijk oordeelloos kunt horen wat je partner zegt en jouw waarheid, gevoelens en emoties helder en eerlijk kunt verwoorden.
 • En last but not least: Je zult je moeten realiseren dat je niet alleen bent, dat je deel uitmaakt van iets dat groter is dan jij alleen. Als je daarmee contact kunt maken, zul je ontdekken dat je onmisbaar, waardevol, nodig en geliefd bent. Je eigenwaarde, zelfliefde en vertrouwen zullen een boost krijgen en je zult een stevige basis creëren om met of zonder partner een gelukkig leven op te bouwen.
 • Je kunt echt van binnenuit voelen dat je belangrijk bent en ertoe doet en dat je behoeftes hebt en mag zeggen wat je nodig hebt en zorgen dat er rekening mee wordt gehouden. Kortom, je weet: ‘Dit ben ik’ en je laat dat ook zien.
 • Je kunt goed zien wat je zelf in de hand hebt en wat niet en je kunt vanuit het luisteren naar je innerlijke kompas voor jou goede keuzes maken en zo ervaren dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je leven en het je niet meer overkomt.
 • Je kunt goed contact maken met je gevoelens en durft ze ook te laten zien en ze op een opbouwende manier onder woorden te brengen met respect voor de ander. Je kunt op basis van echt luisteren naar de ander (en jezelf) werkelijke verbinding met de ander (en jezelf) maken.
 • Je (her)kent en bewaakt je emotionele en fysieke grenzen en zorgt ervoor dan je voldoende tijd, ruimte en fysieke energie hebt voor wat jij belangrijk vindt en graag wilt doen. Je laat anderen niet over je fysieke en emotionele grenzen heengaan.
 • Er zullen nog altijd pijnlijke gevoelens zijn, maar je voelt dat je er niet meer voor hoeft weg te lopen. Je verstopt ze niet en ontkent ze niet. Je durft ze te voelen en weet hoe je jezelf kunt helpen ermee om te gaan. En je zult merken dat dat je sterker maakt.
 • Je zoekt je geluk niet meer bij een ander maar in jezelf. Een partner zie je als een waardevolle aanwezigheid in je leven, maar je bent ook gelukkig zonder.

Het programma duurt 6 maanden en bevat:

 • 10 persoonlijke coachingssessies van 75-90 minuten per zoom of op locatie
 • 10 x les via e-mail met theorie, inzichten en oefeningen
 • Tweewekelijkse thuisopdrachten voor zelfonderzoek
 • Tweewekelijkse groeps Q&A per zoom
 • Lessen Innerlijke Leiding herkennen (Innerlijke Gids Systeem)

Wekelijks kun je je luister- en communicatievaardigheden oefenen in een groepsbijeenkomst via zoom. Hier oefen je je o.a. in het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten, het toepassen van je Innerlijke Gids lessen, het vinden van antwoorden in jezelf, en het actief luisteren in een veilige omgeving.

Het programma kost € 1.997,00.
Er kan ook in zes termijnen van € 335,00 worden betaald. (inclusief € 13,00 totaal voor extra administratiekosten)

Wil je met mij bekijken hoe ik jou kan helpen en wat jij nodig hebt in jouw situatie?
Dan ben je van harte welkom voor een gratis verkennend (en vrijblijvend) gesprek.

Tijdens dit gesprek kijken we samen of dit programma bij je past en is er ruimte voor al je vragen.