Meteen naar de inhoud

Veerkracht!

Sinds een jaar wonen we in een huis met een tuin en ik vind het heerlijk! En ik verwonder me. Ik verwonder me vooral over de veerkracht van planten.

Afgelopen storm brak er een grote tak van mijn tomatenplant af.  De blaadjes waren slap en de plant leek klaar om een vredige dood in de GFT bak te sterven.

Ik besloot hem echter een kans te geven.

Ik doopte de onderkant in stekpoeder en zette hem met een stok in een pot voor het keukenraam, zo groot als hij was en elke dag sprak ik hem toe en gaf hem aandacht, keek ik of hij water nodig had, zette hem op een zonnige plek en haalde hem weg als het raam open ging zodat hij niet op de tocht stond.

De eerste vier dagen hing hij als een armzalig hoopje ellende tegen de stok geleund. De vijfde dag kwam ik de keuken in en tot mijn grote vreugde stonden alle bladeren weer in volle glorie overeind. Een paar dagen later ging er zelfs een nieuw bloempje open.

Ik weet niet of het zover komt dat er daadwerkelijk tomaten aan gaan groeien, maar ik ben nu al diep onder de indruk van de veerkracht van mijn tomatenstek.

Jij bent net zo veerkrachtig!

Jij bent net als planten, oneindig veerkrachtig. Zelfs als je wortels onder je bestaan lijken te zijn weggevaagd, heb je de veerkracht om te herstellen. Met de juiste verzorging en aandacht van jezelf en anderen kun je er weer bovenop komen. 

Oók als die wortels al in je jeugd zijn weggeslagen en je als gevolg daarvan het nu niet voor elkaar krijgt een duurzame, gezonde en helende relatie op te bouwen. Door de juiste zorg en aandacht kunnen jij en je relatie echt weer gaan groeien en bloeien!

WAT IS DAARVOOR NODIG?

LIEFDEVOLLE VERZORGING

In de eerste plaats door jouw Bron van bestaan. 

Het maakt niet uit hoe je Het noemt, God, Universum, Licht, Allah, Bron. Deze kracht waaruit jij bent ontstaan verzorgt jou, geneest jou, beschermt jou, voedt jou ALS JE DAT TOELAAT.

Door stil te worden (meditatie) zodat inspiratie en innerlijke leiding tot je kan komen en door te vragen om wat je nodig hebt en je open te stellen voor de antwoorden die op allerlei manieren tot je kunnen komen, sta je die Bron toe je te begeleiden

Mijn ervaring is dat als ik vraag aan mijn Bron om dat op mijn weg te brengen wat mij kan helpen om iets in mijn relatie of in mijzelf op te lossen, ik altijd antwoord krijg in de vorm van een boek, een tekst, een gesprek, een opportuniteit die mij in de juiste richting helpt of een inzicht geeft dat ik nodig heb.

In de tweede plaats door jouzelf.

Wanneer jij leert jezelf te geven wat je nodig hebt om te helen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel dan kun je de pijn uit je jeugd helen en jezelf gaan geven wat je in je jeugd hebt ontbeerd.

Fysiek: Leer luisteren naar je lichaam en geef het wat het nodig heeft.

Mentaal: Word je bewust van de gedachten en overtuigingen over jezelf, je relatie en de wereld om je heen en hou elke gedachte en elke overtuiging over jezelf die jou omlaag haalt tegen het licht van de waarheid. En ga er maar gerust vanuit dat elke gedachte die jou omlaag haalt niet waar is.

Emotioneel: Laat je emoties komen als ze komen. Duw ze niet weg. Loop er niet voor weg. Voel ze zonder oordeel. Zo kunnen ze door je heen stromen en gaan ze niet vastzitten in je systeem om later op ongewenste momenten opnieuw boven te komen.

In de derde plaats door hulp van een medemens.

Hou jezelf niet voor de gek door jezelf voor te houden dat je het allemaal zelf wel kunt als dat niet zo is en je al jaren in hetzelfde kringetje ronddraait. Vraag hulp! 

Laat gevoelens van trots, schaamte of angst je niet weerhouden.  Het zijn slechte raadgevers.

Wanneer lukt het niet

Er is maar één reden waarom je er niet bovenuit zou komen en dat is als jij het opgeeft. Als jij jezelf als hopeloos, hulpeloos of slachtoffer blijft zien, niet om hulp wilt of durft vragen of jezelf blijft zien als minderwaardig, niet waard om van te houden, niet in staat een gelukkige relatie te hebben. 

Dit zijn de slakken, rupsen en emelten in je planten. Ze vreten je op tot er niets meer van je over is en je moet er echt tijdig bij zijn om die veelvraten weg te halen, anders ben je reddeloos verloren.

Vertrouw je veerkracht

Jij bent veerkrachtig, net als mijn tomatenstek, die los van de moederplant en zonder wortels opnieuw tot bloei kwam door innerlijke kracht en door liefdevolle verzorging van zijn Bron van bestaan en van mij. 

Jij kunt dat ook en je leven en relatie nieuw leven inblazen door weer stevig te gaan wortelen in jezelf en jezelf toe te staan hulp te ontvangen.

Je hoeft het niet alleen te doen!

PS. Heb je een vraag? Stel hem gerust via de contactpagina . Vind je het fijn als ik dat ik vrijblijvend met je meedenk in jouw situatie, aarzel dan niet me dat te vragen via de contactpagina op deze website