Meteen naar de inhoud

Zelfliefde en kunnen ontvangen

Wil jij meer liefde in je leven, meer geluk, meer aandacht en erkenning? 

Dat kan, alleen….dan moet je wel kunnen ontvangen!
Kunnen ontvangen heeft alles te maken met zelfliefde. Als jij niet van jezelf houdt, vind je het vaak lastig om te ontvangen.
Je verdient het immers niet, je bent het niet waard, je hebt geen bestaansrecht, of wat je ook maar over jezelf bent gaan geloven.
Doordat je dat gelooft, zul je ontvangen moeilijk vinden. Je kunt namelijk alleen ontvangen wat je jezelf waard vindt om te ontvangen.
In al je gedragingen, reacties en woorden zul je uitstralen wat je over jezelf gelooft en dus krijgen of juist niet krijgen, wat je verlangt.
Aan de hand van onderstaande test kun je een indruk krijgen in welke mate jij in staat bent te ontvangen.

Test je vaardigheid om te ontvangen

  1. Voel je je comfortabel als je een compliment krijgt of wimpel je dat meteen af?
  2. Vind je het lastig om cadeautjes te ontvangen omdat je dan het gevoel hebt 2x zoveel terug te moeten geven?
  3. Voel je je schuldig als mensen je proberen te helpen, of vraag je zelfs meestalniet eens om hulp?
  4. Voel je je ongemakkelijk als dingen te makkelijk gaan? Heb je het idee dat je overal hard voor moet werken of strijd voor moet leveren?
  5. Als je leven geweldig gaat, bagatelliseer je dat dan weleens tegenover vrienden of familie zodat zij zich niet slecht zullen voelen omdat zij zelf niet zo’n geweldig leven hebben?

Beantwoord je 2 of meer van deze vragen met ‘nee’? 

Dan zijn dit tekenen dat je jezelf nog niet waard vindt om echt te ontvangen wat je graag wilt. Dan hou je nog niet volledig van jezelf. Dit betekent dat je jezelf ervan weerhoudt om te ontvangen wat je verlangt in je leven. Het Universum, God, geeft je alleen wat je jezelf waard vindt om te ontvangen. Kunnen ontvangen is even essentieel als kunnen geven.

Hoe kun je je vaardigheid om te ontvangen vergroten?

  1. Begin met op te merken op welke manieren je ontvangen tegenhoudt. Je kunt beginnen met de testvragen waarop je ‘ja’ hebt geantwoord. Wees alert op de keren dat je iets krijgt en je het wegwimpelt, bagatelliseert, niet nodig vindt etc. en op de keren dat je voelt dat je hulp nodig hebt en het toch alleen blijft doen. Let op schuldgevoelens als je iets krijgt wat je in jouw gevoel niet verdient. Waar komt dat vandaan?
  2. Vraag jezelf af: Hoe kan ik mijn mogelijkheden om te ontvangen vergroten? Welke overtuiging dien je los te laten? Wat zou je willen ontvangen? Visualiseer dat je het ontvangen hebt en hoe dat voelt.
    Als je het je niet kunt voorstellen, dan zit er nog een overtuiging dat je het niet verdient of dat je het niet waard bent in de weg.
  3. Open jezelf bewust om te ontvangen wat je graag wilt en wees er alvast dankbaar voor in je hart.

Of je het al gelooft of niet, jij bent het waard om te ontvangen wat je graag wilt in je leven. Zorg dat je het niet zelf tegenhoudt!

Wil jij meer liefde in je leven ontvangen, dan is het nodig dat je van jezelf gaat houden.
Vind je dat moeilijk en blijven die kritische stemmetjes in je hoofd maar doorgaan dan kan het fijn zijn om ondersteuning te krijgen om de overtuigingen die onder jouw kritiek op jezelf liggen te achterhalen en op te lossen.


Wil je daar graag hulp bij of heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op via de contactpagina .
Ik denk graag met je mee wat jou zou kunnen helpen om beter te leren ontvangen.