Meteen naar de inhoud

Dit werkt niet als je codependentie wilt oplossen

Ik ben zelf het grootste deel van mijn leven codependent geweest, me voortdurend aanpassend aan iedereen behalve aan mezelf. Ik raakte mezelf compleet kwijt, had geen idee meer wie ik was en wat voor mij belangrijk was en ik voelde me eenzaam, onbegrepen, alleen en doodsbang om het alleen te moeten doen zonder steunpilaar in de vorm van een partner. Daardoor ben ik ook in een van mijn relaties veel te lang blijven hangen, terwijl ik allang wist dat de relatie niet goed voor me was. Ik was duidelijk relatieverslaafd. Ik durfde het niet alleen.

𝐆𝐞𝐥𝐮𝐤𝐤𝐢𝐠 𝐡𝐞𝐛 𝐢𝐤 𝐝𝐢𝐭 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐦𝐚𝐚𝐥 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐦𝐞 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧

Het was een lang proces van zelfonderzoek, vallen en weer opstaan en uitvinden wat wel en niet werkt. Ik heb lang niet geweten dat ik codependent was en relatieverslaafd. Ik had er nog nooit van gehoord en zocht de oplossing voor mijn relatieproblemen in dingen zoals:

  • Nog beter mijn best doen 
  • Nog beter opletten wat de ander nodig had, zodat ik geen kritiek zou krijgen
  • Mijn gedachten positief houden en me voorhouden dat het okay was zoals het was
  • Mijn innerlijke stem dat het niet okay was negeren en overstemmen met positieve affirmaties
  • Mijn uiterste best doen mijn sombere gevoelens weg te duwen en mezelf voor te houden dat ik ondankbaar was omdat alles toch goed was in mijn leven. (en aan de buitenkant was dat ook zo)
  • Mij richten op wat ik wilde en visualiseren terwijl ik er niet echt in geloofde.

Op zich zijn affirmaties, visualisaties en je richten op wat goed is in je leven heel behulpzaam, maar niet als je daarmee probeert iets wat niet goed voor jou is te overstemmen. Ik ontdekte dat dat soms wel tijdelijk werkte, maar nooit blijvend.

𝐈𝐧𝐧𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐊𝐢𝐧𝐝 𝐖𝐞𝐫𝐤

Pas toen ik erachter kwam wat er echt aan de hand was en o.a. via Innerlijk Kind Werk ontdekte waar mijn houding in de relatie vandaan kwam en dit geleidelijk kon oplossen, kon mijn gevoel over mijzelf en mijn leven werkelijk gaan veranderen.

𝐄𝐞𝐧 𝐟𝐢𝐣𝐧𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞

Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik een relatie kon aantrekken op basis van gelijkwaardigheid, omdat mijn eigenwaarde en zelfwaardering dit toelieten. Ik heb nu een fijne, bewuste relatie met mijn man Elphesis die is gebaseerd op het ondersteunen van elkaar in ieders spirituele groeiproces en het vrijlaten van elkaar om te zijn wie we willen zijn en te doen wat we willen doen.

Wil jij ook een relatie op basis van gelijkwaardigheid en heb je al van alles geprobeerd wat niet werkte?
Kijk dan eens bij mijn programma wat ik je kan bieden om ervoor te zorgen dat je zo’n relatie wel kan aantrekken.