Meteen naar de inhoud

Genezing door Goddelijke Liefde

Mijn bedrijfsnaam is Healingbydivinelove.

Die naam lijkt in eerste instantie weinig te maken te hebben met de vrouwen waarmee ik werk, de vrouwen die kampen met codependentie, relatieverslaving, bindings- en verlatingsangst.

Maar dat is schijn, het heeft er alles mee te maken.

Mijn meest diepgaande genezingsproces heeft plaatsgevonden nadat ik ontdekte wat Goddelijke Liefde echt betekent en het heeft mijn beeld van mezelf en mijn kijk op de wereld definitief veranderd.

Hoe dat zo?

Ik had een tamelijk verknipt beeld van liefde, zoals overigens veel mensen. Ik dacht dat ik liefde moest verdienen en aan allerlei voorwaarden moest voldoen om liefde waard te zijn. Ik voelde me schuldig als ik zelf niet voldeed aan mijn idee van liefdevol zijn, wat betekende dat ik mezelf veel te veel wegcijferde ten behoeve van het geluk en plezier van de ander.

Hier op aarde is liefde bijna altijd zo. Voldoe je aan mijn behoeften en verlangens en ben je het eens met mijn ideeën en normen, dan hou ik van je, doe je dat niet, dan hou ik niet (meer) van je of erger zelfs, dan haat ik je en veroordeel ik alles wat je doet. 

Onvoorwaardelijk

Goddelijke liefde is anders, ze is onvoorwaardelijk. Dat wist ik al langer, ik begreep er alleen niet zoveel van.

Maar door er steeds weer over te lezen, voorbeelden te zien van mensen die er in mijn ogen naar leefden en het zelf zo goed mogelijk te gaan toepassen begon ik te begrijpen wat het echt betekent en ging ik ervaren hoe genezend het is.

Onvoorwaardelijke liefde accepteert alles, laat alles toe, veroordeelt niets, ook niet de dingen die wij afkeuren. 

Zij stelt geen voorwaarden, maar gaat ervan uit dat alles en iedereen liefde is en liefde verdient.

Uit deze Liefde is alles voortgekomen en alles wordt erdoor verzorgd. Het is te veelomvattend om in een artikel op te nemen, maar als je je erin gaat verdiepen hoe Goddelijke liefde werkt, gaat er een wereld voor je open, dat beloof ik je.

Maar belangrijkste is voor nu dat Goddelijke Liefde niet oordeelt en alles accepteert en omarmt.

Omdenken

Het kostte wel tijd om dat echt in mijn leven toe te passen omdat het zo’n andere manier van benaderen van situaties en gebeurtenissen is. Het vraagt echt omdenken en de bereidheid om angst in alle mogelijke situaties los te laten en de keuze te maken om in alles en iedereen liefde te zien. 

Wat ik heb ervaren is dat als je dat doet het alles verandert en ik deel graag wat voorbeelden van situaties waarin ik de genezende kracht van onvoorwaardelijke liefde ervaren heb.

Totale zelfacceptatie

Alles accepteren en met liefde bekijken betekende voor mij alles in mezelf accepteren, ook die eigenschappen en trekjes waar ik altijd kritiek op had en me schuldig over voelde. Dit lukte me voordien nooit zo goed, al wist ik wel dat dat nodig was. 

Kennis en begrip van de werking van het Universum en van onvoorwaardelijke liefde heeft mijn beeld van mezelf veranderd. Ik leerde dat ik al helemaal okay ben zoals ik ben en dat ik mezelf niet hóef te veranderen, maar dat wel mag.

Op het moment dat ik dat ging accepteren, begonnen mijn zelfwaardering en liefde voor mezelf te groeien. De negatieve oordelen over mezelf en mijn functioneren verdwenen steeds meer. 

Betere keuzes/beslissingen

Doordat ik niet meer zo gefrustreerd bezig was met goed te zijn en beter te worden dan ik was, werd ik rustiger vanbinnen en kon ik veel beter voelen wat goed en niet goed voor me was.

Mijn keuzes werden niet meer bepaald door het tevreden willen stellen van mijn partner, maar door objectief naar een situatie te kijken en me af te vragen wat liefde zou doen. Daardoor kon ik betere keuzes maken die vaak goed bleken te zijn voor iedereen, inclusief mezelf. 

Openheid in contact

Ik kon steeds beter mijn partner accepteren zoals hij was en situaties laten zijn zoals ze waren, zonder een oordeel te hebben of iets anders te willen hebben. Als er in de relatie een woordenwisseling was, dacht ik niet meer meteen dat het mijn schuld was en dat ik liever en aardiger moest zijn en kon daardoor veel beter inspelen op wat er werkelijk aan de hand was. 

Gevoelens van teleurstelling, ergernis, angst en afwijzing had ik daardoor steeds minder.

Schuld en schaamte loslaten

Als mijn partner of anderen kritiek op me hadden of bozig reageerden vatte ik dat niet meer meteen op als een persoonlijke afwijzing. Ik begreep dat zij reageerden vanuit hun eigen behoefte aan liefde en erkenning en dat ze dachten die niet te krijgen. In plaats van me schuldig te voelen of me te schamen of onwaardig te voelen, kon ik rustig het gesprek aangaan en naar een oplossing zoeken die voor beide partijen werkte. En dat voelde zo goed!

Schuldloos en okay

Sowieso was de ontdekking dat er geen schuld bestaat en dat ik al helemaal okay ben zoals ik ben al een genezing op zich.

Durven voelen

Het gebeurt echt nog wel dat oude pijn geraakt wordt en de emoties de pan uitschieten. Maar ik kan daar nu rustig bij blijven omdat ik weet dat het niets verandert aan het feit dat ik okay ben en me realiseer dat het te maken heeft met een reactie van vroeger die nu niet meer nodig is. En dan verdwijnt het gevoel vanzelf weer.

Moet dat nu zo nodig?

Nu kun je zeggen: die dingen kun je ook allemaal leren zonder het zo nodig Goddelijke liefde te moeten noemen. 

Dat is ook zo, maar bij mij bleef dan toch altijd dat gevoel van te moeten verbeteren én ik bleef ernaar kijken met een oordeel. Als ik het zo doe is het goed en doe ik het zo is het fout. 

Ik heb gemerkt dat alles waar ik naar kan kijken vanuit die onvoorwaardelijke liefde en acceptatie anders wordt, beter wordt en geneest waar dat nodig is. Door alles en iedereen te accepteren inclusief mezelf, oordeelloos te zijn, te luisteren naar mijn hart in plaats van naar mijn angst, kan alles genezen. En als ik om me heen kijk en in mijn eigen leven kijk, dan vindt elke genezing plaats door een switch te maken naar meer acceptatie, van jezelf, van een situatie, van anderen.

En waarom zou je het niet noemen wat het is: Goddelijke Liefde.

Goddelijke liefde geneest

Ik geloof dat als we ons, ieder voor zich, weer leren verbinden met deze onvoorwaardelijke Goddelijke Liefde en daar vanuit gaan leven alle wonden, zowel persoonlijk als collectief genezen kunnen worden. 

En daar lever ik graag een bijdrage aan.

In de eerste plaats door er zelf zoveel mogelijk vanuit te leven en in de tweede plaats om de vrouwen die ik begeleid te laten zien hoe deze helende kracht werkzaam kan zijn in hun leven, zodat ze keuze kunnen maken om zich te laten genezen door Goddelijke Liefde.