Meteen naar de inhoud

Hoe jij omgaat met emoties en waarom dat zo is.

Sla jij acht op je gevoelens of negeer je ze liever? En hoe komt dat?

Gevoelens zijn dé graadmeter voor jou om te weten hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt. Ze zijn de leidraad voor je leven. 

Gevoelens hebben de kracht jouw relaties te maken of te breken.

En toch kies je er regelmatig voor je gevoelens te negeren, ontkennen of veroordelen, zeker als je in een moeilijke relatie zit.

Je ervaart je emoties en gevoelens vaak maar als lastig en weet niet wat je ermee moet. Ze brengen je in verwarring, ze zijn vaak niet fijn en verstoren je leven en dus stop je ze weg, onderdruk of ontken je ze. Bovendien heb je waarschijnlijk van jongsafaan al geleerd dat bepaalde emoties er niet mogen zijn.

Generatieoverdracht

Hoe je omgaat met gevoelens is vaak bepaald door hoe je ouders met emoties omgingen. Vaak is die manier van generatie op generatie doorgegeven. Als jij emotioneel verwaarloosd bent in je jeugd, dan weet je niet hoe je op een gezonde manier met emoties moet omgaan en zul je hoogstwaarschijnlijk zelf ook moeite hebben je kinderen emotioneel te ondersteunen. En zo wordt de cirkel in stand gehouden. 

Jij kunt degene zijn die dit doorbreekt!

Als jij leert met je emoties om te gaan, ze te omarmen en ernaar te luisteren kun jij een andere toekomst creëren. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen. Jij gaat ze namelijk een ander voorbeeld geven.

Kinderen gaan niet alleen af op wat jij zegt. Ze voelen haarscherp aan of wat jij voelt in overeenstemming is met wat jij zegt. Als jij laat zien dat ze niet mogen uiten wat ze werkelijk voelen, bereid je hen voor op een ongelukkig leven en ongelukkige relaties, want jij bent hun voorbeeld.

Leren omgaan met emoties heeft verstrekkende, positieve gevolgen.

Niet alleen doorbreek je daarmee het familiepatroon en kunnen je kinderen van jou leren dat emoties uiten veilig is, het effect gaat veel verder. Als jij je emoties durft voelen en leert wat ze je te zeggen hebben, zul je andere keuzes gaan maken. Keuzes die jou meer geluk zullen brengen.

Doordat jij minder gestrest bent en dichter bij jezelf blijft zul je op iedereen om je heen, inclusief je partner een veel positiever effect hebben dan nu. Het is een rimpeleffect dat zich steeds verder zal uitbreiden tot in generaties na jou.

Het is op zoveel meer vlakken lonend om aan jezelf te werken dan alleen voor jezelf. Iedereen en alles om je heen is erbij gebaat!

Wil jij graag beter leren omgaan met je emoties? In 2 of 3 sessies kan ik je de beginselen ervan leren. Stuur me een mail of bericht via de contactpagina zodat we kunnen kijken wat je nodig hebt.