Meteen naar de inhoud

Lukt het maar niet een fijne partner te vinden?

Sta jij open voor liefde, maar lukt het maar niet om een fijne partner te vinden?
Je relaties zijn elke keer teleurstellend. Je valt steeds op mannen die er niet voor jou (kunnen) zijn. Ze zijn getrouwd, ze zitten in de sores en zijn alleen met zichzelf bezig, de liefde blijkt alleen van jou kant te komen, ze zijn nog niet over een vorige liefde heen.

Het lijkt elke keer of het echte liefde is, je voelt je heel verliefd, je verlangt naar ze en elke keer blijkt dat ze uiteindelijk niet beschikbaar zijn, hetzij emotioneel, hetzij fysiek omdat ze bijv. al een relatie hebben.

Wat doe je nou fout?

Je doet niets fout.
Er is wel een grote kans dat jij in je jeugd onveilig gehecht bent.
Het kan zijn dat jouw opvoeders of een van hen er regelmatig niet voor je was, op welke manier dan ook. Bijvoorbeeld omdat ze te veel stress en zorgen hadden, alleen met hun eigen dingen bezig waren, herhaalden wat ze zelf in hun jeugd hadden geleerd.  
Daardoor heb je het gevoel ontwikkeld dat het onveilig is om je te hechten en dat je er alleen voor staat.

Onveilig gehecht

Omdat het onveilig voor je is om je werkelijk te hechten, omdat de kans dat je wordt afgewezen of teleurgesteld te groot is en te angstig voelt, kies je onbewust partners uit die niet bereikbaar zijn. Het zijn partners waarvan jij onbewust weet dat ze niet voor jou zullen kiezen. Beschikbare partners vind je veel minder interessant, want die kunnen te dichtbij komen.

Je bent eraan gewend dat je je best moet doen om aandacht of liefde te krijgen en dat het geen vanzelfsprekendheid is en dus kies je partners waarbij je heel erg je best moet doen en die dan toch niet voor je kiezen of er niet voor je zijn.

Vaak zijn het wel relaties waarin je grote pieken en diepe dalen beleeft. En juist die pieken maken dat je gelooft dat het de liefde van je leven is. Maar in wezen hebben die pieken ermee te maken dat je je geliefde op een voetstuk zet en de relatie mooier maakt dan die is.

Maar voor jou is dat iets wat je kent. Je hebt nooit een normale, gezonde relatie gekend.
In wezen is het dus zo dat jij niet echt openstaat voor een fijne relatie.

Wat nu?

Als je werkelijk een fijne relatie wilt, zul je die oude pijn moeten oplossen en je zult moeten leren wat een gezonde relatie betekent. Je zult afstand moeten doen van het verlangen naar die hoge pieken en dat alles overheersende verliefdheidsgevoel, dat jou die vleugels geeft en waar je telkens naar op zoek bent met minder pieken maar dus ook minder dalen.Pas dan zal een echt vervullende en fijne relatie op je pad kunnen komen.