Meteen naar de inhoud

Wat geef jij je kinderen mee als voorbeeld?

Kinderen doen niet wat jij zegt, ze doen wat jij (voor)leeft.

Als jij in een moeilijke relatie zit waarin je niet jezelf kunt zijn, waarin je je voortdurend aanpast en op je tenen loopt om je partner niet te ontrieven, wat leer je dan je kinderen?

Je leert je dochter dat ze zich volledig hoort aan te passen aan haar partner. Dat ze zichzelf opzij moet zetten voor haar man. Dat het onveilig is om jezelf te zijn in een relatie.

Je leert je zoon dat hij belangrijker is dan een vrouw en dat vrouwen altijd voor hem horen klaar te staan.

Is dat wat je de volgende generatie wilt meegeven?

Ik heb dat voorbeeld van mijn moeder gehad en ik deed hetzelfde. Ik heb dit dus ook op mijn dochter overgedragen omdat ik me toen nog niet bewust was van wat ik feitelijk deed en niet bij machte was het anders te doen.

Inmiddels heb ik hierin een grote verandering doorgemaakt en ben ik veel bewuster geworden van wat ik deed en waar het vandaan kwam. Ik heb veel van die automatische patronen kunnen veranderen en ik weet dat dit ook positieve gevolgen voor mijn kinderen heeft.

Alles is verbonden en beïnvloedt elkaar

Het weten dat alles wat ik hierin oplos, ook invloed heeft op mijn kinderen en op het collectief vrouwenbewustzijn, aangezien alles en iedereen met elkaar verbonden is, is voor mij een krachtige motivatie steeds meer oude patronen en overtuigingen los te laten die ongelijkwaardigheid in de hand werken.

Ik zie dat mijn dochter al anders in haar relatie staat dan ik. Ook is zij nu al bewuster van wat ze doet en wat de gevolgen daarvan zijn dan ik was. Dat is pure winst en dat maakt me dankbaar.

Welk voorbeeld wil jij geven?

Wil jij dat je kinderen een voorbeeld van gelijkwaardigheid krijgen? Kijk dan eens of jij dat voorbeeld bent. 

  • Hoe vrij en jezelf kun jij zijn in je relatie? 
  • Hoe vrij en jezelf kun en durf jij zijn in je relatie?
  • Voel jij je gelijkwaardig aan je partner?
  • Zo ja, blijkt dat ook in de praktijk?
  • Wordt er rekening gehouden met jouw behoeften en verlangens?
  • Neem jij weleens tijd voor jezelf?
  • Zijn de taken in huis eerlijk verdeeld?
  • Hebben jullie gelijke zeggenschap?

Hapert hier wat aan, pak het aan. Ga tijd aan jezelf besteden, onderzoek je angsten en overtuigingen die je gedrag in stand houden en verander ze, vraag hulp als je niet weet waar je moet beginnen. 

Je kinderen zullen je er dankbaar voor zijn!

Wil je een keer met me praten of weten hoe ik je hierbij kan helpen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan op de contactpagina.